Use a desktop browser to fully enjoy the best presentation experience

Ultra başarılı XB8 platformu baz alınarak, XRAY gururla, takım tarafından geliştirilen yenilikleri ve düzetmeleri içeren, kendini en yüksek rekabetçi yarış ortamlarında ıspatlamıs 2016-özel XB8'i sunar.

Geliştirme.

Uzun süreli 1/8 off-road yarış tecrübelerimi, XRAY ile önceden geliştirilen XB2 ve XB4 projelerinde ki AR&GE çalışmalarından edindiğim uzmanlığı birleştirerek, bütün bilgiyi XB8 platforumunun; daha iyi, üstünde kolay çalışılabilir ve daha güvenli olması için kullandım.

Martin Bayer
XRAY XB8 Tasarımcısı

Takım Geliştirme.

XB8 üzerindeki bütün iş ve iyileştirme kendi tecrübelerimizi ve dünyanın her yerinden gelen kullanıcı geri dönüşleri ile kaynaşmıştır. Yeni fikirler ve prototipler uzun-dönemli olarak fabrika takımı tarafından Avrupa, Amerika ve Asya'nın pist koşullarında test edilmiş ve geliştirmelerin iyi çalıştığından emin olunmuştur.

Nasıl yapıldı.

Yeni XB8 yapılışı ile ilgili özel hikayemi okuyabilirsiniz. RC araba tasarımcısı olarak günlük işimizi ve XB8'i gerçeğe dönüştürmek için yaptıklarımızı görebilirsiniz.

Martin Bayer
XRAY XB8 Tasarımcısı

Daha fazlası için, özel "XB8'in yapılış hikayesini" okuyabilirsiniz

Miras.

"1986 yılında ilk tasarımım elde yapılmış off-road arabadan beri yarışlarda yenilmez güvenilirlik ve en iyi performansı göstermektedir. Yıllar sonra 2004 de, ilk Xray seri üretim XB8 platforumu ortaya, onlarca yıllık uzun dönemli tecrübe, bilgi ve AR&GE tecrübe mirasından ortaya çıktı. XB'in en son platforumu, bizim devam eden devamlı çalışma ve yıllık olarak en son gelişme ve yenilikleri kazananlar halkasına eklenmesini getirmektedir.

Dipl. Müh. Juraj Hudy
XRAY Şef Tasarımcısı

XB8 Konsept.

XB8 Tipik bir XRAY: seçkin, profesyonel, daha fazlasını isteyen yarışçılar için yüksek-rekabetçi, en ince detaya bile bakılarak üretildi, seçkin servis ve destek...lüks bir şaheser.

Avrupa ürünü.

Tasarım, geliştirme ve tamamı kendi Slovakya, Avrupadaki XRAY fabrikasında üretildi, en yüksek teknolojili Alman & İsviçre makinelerinde, seçkin Avrupa hammaddelerinden, XRAY'in efsanevi detaycı üretim artistik uzmanları tarafından üretildi. XB8 gerçek bir şahaser.

Yeni 2016

-Yeni şasi
-Yeni şasi yan korumlar
-Yeni ön & arka destekler
-Yeni süspansiyon konsepti
-Yeni direksiyon bloklar
-Yeni ön üst kollar
-Yeni arka bağlantılar
-Yeni güçlendirilmiş arka salıncak kolları
-Yeni ön üst pivot topları
-Yeni arka çamur korumaları
-Yeni ön & arka diff. yuvaları
-Yeni arka gerdirmeler
-Yeni Ackermann
-Yeni ön üst şasi
-Yeni ön & arka üniversal aktarımşaftları
-Yeni merkezi aktarım şaftları
-Yeni motor montaj ayağı
-Yeni alıcı kutusu kompozit malzeme
-Yeni gaz servo desteği
-Yeni alüminyum servo koruyucu ayağı
-Yeni arka amörtisör haznesi
-Yeni ön & arka yaylar
-Yeni rulmanlar
-Yeni kep

Şasi

XB8 şasisi yeni tasarımı tamamı ile yenilenen ağırlık dengesi ve aracın kullanımını geliştirmek içindir.Şasinin arkası stabiliteyi artırmak için daha geniş, önü ise direksiyon kabiliyeti için daha dardır. Şasi ayrıca 4mm daha kısadır ve dolayısı ile ağırlık dengesi öne kaymıştır (motor, alıcı kutusu, yakıt tankı ve merkezi diferansiyel).

Şasi 3mm 7075 T6 İsviçre alüminyum undan CNC de üretilmiştir. Şaside stratejik olarak stres azaltıcı alanlar bırakılmıştır ve sonrasın da kaplanarak sağlamlık ve güçten ödün vermeden mümkün olan en hafif hale getirilmiştir. Motor, yakıt tankı ve diferansiyel altında olan gereksiz materyal en güşük ağırlık merkezi ve gerekli şasi esnekliğini sağlamak için çıkarıldı.

Yan Korumalar

Yan korumaların yeni tasarımı aracın daha büyük alt yarıçapı ile beraber çalışmakta ve kaba pistlerde daha stabil olması sağlanmaktadır. yan korumaların yarıçapı aracın uzunlamasına esnekliğini artırmaktadır. yan korumalar yeni-komozit karışımdan hazırlanmış ve daha fazla esneklik sağlayarak daha fazla tutunulmasına yardımcı olur.

Dayanıklı kompozit yan korumalar aracı, eksozu ve yakıt tankını yan darbelerden korumaktadır. Yan korumalar şasiye mükemmel uymakta ve kire karşı yalıtım sağlamaktadır.

Şasi Destekleri

Ön ve arka şasi destekleri aracın sertliği ve esnekliği üzerinde ciddi etkisi vardır, değişik tutunma ortamlarında büyük etkisi vardır. Şasi desteklerinin tamamı yeniden tasarlandı.

Ön şasi desteği daha fazla esneklik için kısaltıldı, bu sayede daha fazla tutunma yaratıldı.

Arka destek tamamı ile yeniden tasarlanarak arka kule yerine arka diferansiyel yuvasına direkt monte edilmektedir. Diferansiyel yuvasına montaj, salıncaklardan amortisör kulesine gelen titreşimi elimine etti. Bu konmaları geliştirdi ve gazla kullanım olmayan yerlerde daha fazla tutunma yaratılmasını sağladı.

Arka destek orta-sert kompozit karışımdan gerekli esneklik & sertlik için üretildi, ayrıca opsiyonel grafit parçaların montajına olanak tanımakta ve şasi desteğinin daha sert olmasına imkan vermektedir(çok-yüksek tutunan pist koşulları)

Süspansiyon Konsepti

Süspansiyon geometrisi uzaktan kumandalı model araç için en önemli özelliklerden birtanesidir, aynı zamanda tasarımcısı yaratmak ve mükemmeli bulması için en zor ve meydan okuyan bir özelliktir.

Süspansiyon her zaman aşağıdakilerin bir karışımıdır:

Ön kollar & salıncak tutucularından, hafif ama sağlam direksiyon bloklarına, her süspansiyon parçası özel olarak 1/8 off-road yarışları için tasarlandı, bu sayede her yarış ortamında kontrol tepkimesi ve performans karakteri sağlanmaktadır.
Yıllar içinde, XRAY başarı ile süspansiyon geometrisi & sertliği konusunda yüksek tecrübe kazanmıştır, bu sayede süspansiyon parçaları dikkatlice tasarlanmaktadır.
Ultra-hafif süspansiyon parçaları çok özel kompozit malzemeden, yüksek-performanslı yarış ortamına uygun şekilde çok dayanıklı olarak üretilmiştir.

• Tek süspansiyon parçalarının tasarım ve şekillendirilmesi

• Esneklik & sertlik

• Malzeme karakteri

• Montaj metodu

• Özgür hareket kabiliyeti

• Montaj pozisyonlarının geometrisi ve pozisyonları

Direksiyon Blokları.

Ön direksiyon blokları pivot-top salıncak sisteminin vazgeçilmez parçasıdır, yeni tasarım 1 pivot top geleneksel direksiyon sisteminden 2 pivot-top sisteme değişimi getirmiştir. her türlü toz ortamında sıkışma ve stabil sürüş yüksekliğinin her türlü pist koşullarında garantiye alınmasını sağlamıştır.

Direksiyon bloklarının akılcı tasarımı, direksiyon bloklarının sağ yada solda kullanılmasını mümkün kılmaktadır.

Direksiyon bloklarına aşağıdaki geometri ayarları entegredir:

• Kamber

• Kaster

• Bump-steer

• Araç Genişlik

Ön Üst Kollar.

Ön üst salıncak kolları yeni pivot-top salıncakların bağlanabilmesi için yeni tasarlandı. daha yumuşak komppzit karışımdan üretilmiş, her yönden olacak esnekliği artırılmış ve daha fazla tutunma yaratılmıştır. Ayrıca kaba ve yıpranmış pistlerde kontrolü geliştirildi.

Kaster, klipsler vasıtası ile kolaylıkla ayarlanır. kolların ön ve arkasına takılması yeterlidir.

Arka Bağlantılar.

Yeni 1-parça arka bağlantı yeni geometriye sahiptir, bu sayede daha fazla tutunma sağlanmakta ve aracın kaba yerlerdeki zıplamaları emmesine yardımcı olmaktadır. Akılcı tasarım, bağlantıların sağ ve solda kullanılmasını mümkün kılar.

Bağlantı, üst yuvarlanma merkezinin 3 farklı pozisyona, ve alt yuvarlanma merkezinin ise 2 farklı pozisyona ayarlanmasını sağlar. alt salıncak pimi aynı zamanda 2 conta sayesinde teker arası ayarı yapılmasını sağlar.

Bağlantı aşağıdaki geometri ayarları entegredir:

• Kamber

• Üst yuvarlanma merkezi

• Alt yuvarlanma merkezi

• Teker Arası

Salıncak Kolları.

Arka Salıncak kolu tasarımı, daha düz pist koşullarında daha fazla tutunma için, ekstra amortisör iç pozisyonu ile geliştirildi. Ayrıca yeni universal şaftlara uygun hale getirildi.

Salıncaklar bir RC model aracın en önemli parçalarından biridir. Onlar direkt olarak aracın kontrol edilebilme ve yarış karakterini etkiler. XB8 salıncakları farklı tasarım ve montaj şekillerinin uzun süreli testleri sonucunda oluşturulmuştur. Uzunluğu, kalınlığı, esnekliği, geometrisi, kullanılacak ham madde ..... kısacası her detay salıncaklarda optimum sonucun yaratılması sırasında dikkate alındı. Salıncaklar ekstra-uzun yarışmalarda, tepkime hissiyatı verecek kadar sert, ekstrem dayanıklılık için yeteri kadar yumuşaktır.

Pivot Toplar

Ağırlığı azaltmak ve ağırlık merkezini düşürmek için, yeni ön üst pivot topları maksimum güç için çelik yivlerle kombine edildi. alüminyum top seçkin 7075 T6 İsviçre alüminyumdan üretildi ve ek olarak daha uzun ömür için sertleştirildi.

Çamur Korumaları.

Arka salıncak kolları önceden delinmiş deliklerine çamur korumaları kolaylıkla takıla bilinir. Hafif çamur korumaları arka aktarım sitemini ıslak & kirli pist koşullarında korumaktadır.

Diferansiyel Yuvaları.

Yeni diferansiyel yuvaları güçlendirildi, güncellendi ve yeniden yerleştirilen Ackerman ve arka destek tutucu için yeniden tasarlandı.

Diferansiyel yuvaları önemli şase parçalarıdır. Ön ve arka diferansiyellere ev sahipliği yapar ve salıncak ve kulelerin montaj noktalarıdır.

Gerdirmeler.

Zıplama sonrası yan düşmeleri geliştirmek için, arka gerdirmeler kısaltıldı ve kompozit top bağlantıları uzatıldı.

Maksimum güvenilirliği garanti altına almak için araçtaki gerdirmeler özellikle gerdirmeler için geliştirilen HUDY Yay Çeliğinden™ üretilmiştir. Gerdirmeler sağlam ve direksiyon sistemi ve üst arka bağlantılara uygun bir şekilde yapılmıştır.

Ackermann

Ackerman, daha gelişmiş direksiyon kararkteri, aracı biraj giriş ve çıkışlarında daha tahmin edilebilir yapmak için tamamı ile yeniden tasarlanıp güncellendi.

Üst Şasi.

Üst şasi, 2016 da yapılan bütün yenilikleri taşıyacak şekilde, ön üst destek ve yeni diferansiyel yuvalarına bağlantılar ve ön süspansiyon sistemine, yeniden tasarlandı. Üst şasi seçkin kalite grafit malzemeden ürerildi.

Sürüş Şaftları.

XB8'in yeni ön & arka universal sürüş şaftları daha fazla tutunma ve maksimum direksiyon açısı uygulandığında daha az rezonans almak üzere yenilendi

Hem ön & arka merkezi kullanım şafları yeni ağırlık denge dağılımına göre ölçülendirilmiştir.

Bütün kullanım şaftları, dünyaca bilinen HUDY yay çeliğinden™ üretilmektedir. Off-road araçlar içinde dünyanın en ince ancak en dayanıklı şaftları bu araçta kullanılmıştır. bütün kullanım şaftları & şaft bağlantıları uygun olan sertleştirilme süreci ile sertleştirilmiş ve ömürleri & güvenilirlikleri artırılmıştır.

Merkezi daha büyük ve güçlü aks bağlantıları lastik korumalara ve 3mm pimlere ve koruyucu halkaya sahiptir.

Motor Ayakları.

Motor ayağının montaj pozisyonları şasinin esneklik karakterini geliştirecek gibi yeniden tasarlandı. Motor ayakları ön motor rulmanına kadar uzatılmış ve şasiye uzunlamasına daha fazla destek yaratılmıştır. Zıplamalarda şasinin çan dişlisi spur dişlisi arasındaki eğilmeyi minimize etmektedir.

CNC makinelerle işlenmiş alüminyum motor ayakları hafif aluminyumdan ancak ısının gerektiği gibi dağılmasını sağlayan malzemeden üretilmiştir.. Motor ayakları kolaylıkla alttan doğru dişli aralık sağlanabilmesi için ayarlanabilmektedir.

Alıcı Kutu.

Şasi esnekliği & sürüş karakteristiği (özellikle düşük-orta tutunma koşullarında) geliştirmek için alıcı kutusu, yeni kompozit karışımdan üretilmiş ve buda alıcı kutusunun daha esnek olmasını sağlamıştır.

1 parça elektronik plakası kompak ve kolaylıkla/hızla servis ve temizlik için çıkarılabilir. Sadece birkaç vidanın şasi altından çıkarılması bütün elektroniklerin araçtan ayrılmasına yeterlidir.

Büyük plastik alıcı kutusu çok temiz tasarım ve yerleşim ile diğer parçalar ile birlikte ağırlık dengesi sağlamaktadır ve bu uygun balans için anahtardır. Piller şasinin ortasına boyluca ve hafif alıcı arkada yana yerleştirilmiştir. Kolay ulaşılabilir alıcı kutusu aracın yanına monte edilmiş ve mümkün olan en az sayıda vida ile sağlamlaştırılmıştır.

Servo Desteği

Daha yumuşak alıcı ve esnek alıcı kutu etkisini gidermek ve gaz servosu titreşimlerinin şasiye ulaşmasını elimine etmek için, gaz servosu ve alıcı kutusu arasında yeni bağlantı linki oluşturuldu. bu sayede daha hassas gaz ve fren kontrolü sağlandı.

Servo Koruyucu.

Çift kollu direksiyon sistemi, yeni ağırlık merkezi pozisyonları ve Ackermann ileri alınması nedeni ile yeniden tasarlandı ve güncellendi. Çift kollu direksiyon sistemi etkili olacak kadar basit aynı zamanda kolay ayarlanabilir servo koruma ve direksiyon plakasına sahiptir.

Ackermann direksiyon linkinin montaj pozisyonunun direksiyon plakası üzerinde değiştilmesi ile hızı ve kolaylıkla ayarlanabilmektedir.

Direksiyon tümsek(bump steer) direksiyon plakası ve direksiyon linki arasına konulacak contalar ile ayarlanabilir.

Amortisörler.

2016 arka amortisör haznesi 2mm uzatılarak kaba ve tümsekli ortamlarda verimliliği geliştirmiştir.

Yüksek hacimli amortisörler 18.50mm dış çaplı amortisör yuvaları, ekstrem şekilde işlenmiş ayarlanabilir tasmalar ile yükseklik ayarı sunar. Amortisör hazneleri titanyum renginde kaplanmış ve alüminyum amortisör kapağı ile tek parçadır.

Özel olarak formule edilen lastik malzemeden yapılan amortisör memranları yarışın başından sonuna ekstrem çalışma koşullarına rağmen eşit tepkimeyi sağlar.

Alt amortisör montajı amortisör şaftın rahat bir şekilde hareket etmesini ve aynı zamanda yağ sızıntısını azaltmayı ve kiri uzakta tutmayı sağlamaktadır. Çift conta (üstün silikon alaşımdan üretilmiş contalar sıkı yalıtım sunmaktadır) amortisör haznesinin altına monte edilmiş ve kompozit conta ile sağlamlaştırıldı. Bütün alt amortisör sistemi alüminyum amortisör kapağı ile kapatılmıştır. Bu kapak sayesinde amortisör bakımı hızlı ve kolaydır.

Amortisör şaftları kalın ve her türlü ekstrem yarış koşulları ve büyük zıplamaları kaldıracak kadar sağlamdır. 3.5mm kalınlıktaki şaftlar tutarlı bir şekilde özel yüksek dayanıklı çelik ile üretilmiş ve üretim sonrası kusursuz yüzey yaratılarak süspansiyon tüpleri içinde serbest hareket edebilme yeteneği kazandırılmıştır.

Amortisör Yayları.

Yeni ön & arka yaylar yeni karaktere sahiptir: progresif ve lineer karışım. yeni yaylar biraz progresif ancak yüksek baskı altında daha fazla lineer yapıya kavuşmaktadır. Her çeşit pist koşulunda mükemmel hissiyat & arabadan geri dönüş alınmaktadır.

Yaylar, tıpkı diğer XRAY yayları gibi, elde olarak ölçüldü, seçildi ve çift olarak eşitlendi Her çift eşit boy ve aynı tepkimeyi verecek şekilde ayarlanıp, kolay ayrıştırılabilmesi için, lazer ile değerleri üstlerine kazıldı.

Opsiyonel olarak iki çeşit yay tipi sunulmaktadır:

• Lineer: Yaylanma etkisi her zaman sabit değerde olan yaylardır. Bu yayların farklı sertlikte yayları mevcuttur.
• Progresif: Yaylanma etkisi sabit değildir. Yay sıkıştırıldıkça daha sertleşmektedir. Araç viraj girişinde daha yumuşak yay etkisi verir, bu tutunmanın artmasına yardım ederken viraj ortasında daha sertleşerek maksimum dönüş hızı kazanacaktır.

Rulmanlar.

Aktarım sistemi rulmanları, sıvı yağ yerine gres ile yağlanmaktadır, bu sayede rulmanların ömrü özellikle tozlu ortamlarda maksimize edilmiştir.24 adet yüksek hızlı, mavi kapaklı rulmanlar aracın yürüyen aksamı üzerinde maksimum verimliliği sağlamaktadır.

Kep.

Yeni XB8 kepi tamamı yeniden tasarlandı & her alanda geliştirilmiştir. gelişmiş aerodinamik, artrılmıs yere basma, artırılmış yan stabilite, geliştirilmiş inme ve belirgin bir şekilde artırılmış arka yere basma kuvveti XB8'16 yarış kepinin yenilmez performans tasarımı olmasını sağladı. Yüksek kalite, seçkin Lexan malzemeden üretildi.

Şasi Ağırlık Dengesi.

Yeni, geliştirilmiş ağırlık dengesi bütün elektironikleri, merkezi diferansiyeli ve motoru öne kaydırarak, şasiyi kısaltarak, direksiyonu yeniden pozisyonlandırarak ve Ackermannı yeniden tasarlayarak yaratıldı

Yeni ağırlık dengesi ile tahmin edilebilirliği artırılmış, pistin kaba yerlerine karşı ekstrem dirençli, ayrıca rampalar ve pistin hızlı alanların da kolay kullanılabilir yapmıştır.

I.S.S. Salıncak Tutucular.

Alüminyum salıncak tutucular entegre süspansiyon(I.S.S) ayarları ile süper hızlı, kolay ve rahat bir şekilde salıncak ayarlarının yapılabilmesine imkan vermektedir.

Eksantrik suspansiyon burçları alüminyum süspansiyon bloklarının ve ayrıca süspansiyon pulları sayesinde XB8 süspansiyon geometrisi saniyeler içinde komple bir şekilde ayarlanabilir

Alüminyum Teker Altıgenleri (HEX).

Ultra hafif 17mm teker altıgenler CNCde işlenmiş 7075 T6 İsviçre alüminyumundan siyah kaplanarak üretilmiştir.

Alüminyum altıgenler dönen ağırlığı azaltacak şekilde özellikle işlenmiştir ve tekerlerin yalpalamamasını garanti altına almaktadır.

Aktarım Sistemi.

XB8 geleneksel şaft aktarmalı 4-Çeker arazi aracı özelliklerini sahiptir:

• Ön ve arka diferansiyel dişlileri ayarlanabilir yağ viskozitesi, 46-diş taç dişlisi ve 14-diş pinyon dişlisi
• Ayarlanabilir yağ viskozitesine sahip orta diferansiyel 46 diş ve 13-diş motor dişlisi
• Ön, orta ve arka CVD aktarım şaftları

Dişli Diferansiyel.

Lastik yalıtımlı kompozit diferansiyel yuvaları elde olarak işlenerek titreşimsiz mükemmel uyum garanti altına alınmıştır. Diferansiyel dişliler baskı çelik, ısı uygulaması yapılmış ve ultra-tutarlılık ve seri çalışım için işlenmiştir. “

Diferansiyel Aks Bağlantısı.

Diferansiyel bağlantılar uzatılarak kullanım şaftları, tamamen kilitli direksionda, ekstrem kazalarda bile düşmeyecektir.

Dönen ağırlığı azaltmak için çok hafif diferansiyel aks bağlantı sitemi HUDY yay çeliği™ malzemeden üretilmiştir. Hafifleme sağlanırken hiç bir şekilde dayanıklılık azalmamaktadır. Aks bağlantılarının diferansiyele giren noktaları diferansiyel kutularına maksimum uygunluk için elden geçirilmiştir

Aks Bağlantıları HUDY’nin kendine has sertleştirme işlemi ile yapılarak daha uzun ömür ve güvenilirlik kazanmıştır.

Diferansiyel Dişli Ve Aktarım Oranı.

Ana diferansiyel dişlileri Hudy dişli Çeliğinden maksimum tutarlılıkla üretilmiştir. Hammade özellikle dişlilerde kullanılmak üzere geliştirilmiştir. Bütün dişliler uzun ömür sağlanması için sertleştirilmişti.
Geniş aralıktaki farkli dişliler – Spur dişlisi, debriyaj çan dişlisi, taç dişlileri- değişik yarış ortamlarındaki mükemmel ayarı yakalamak için mevcuttur.

• Debriyaj Çan dişlileri 12T, 13T, 14T ve 15T ölçülerinde mevcuttur.
• Spur dişlileri 44T, 45T, 46T, 47T and 48T ölçülerinde mevcuttur

Yüksek-Torklu Debriyaj.

Yüksek-torklu debriyaj motor gücünü en yüksek devirde seri ve devamlı aktarmaktadır. Debriyaj yüksek devirde daha çok kavramakta ve dolayısı ile hızlanma sırasında araç daha kontrol edilebilinir, ancak bunun yanında iyi kontrol edilebilme ve rampa performansı korunmaktadır.

7075 T6 İsviçre alüminyumu volan çapı küçültülmüş ancak ağırlığı artırılmıştır. Küçük çap sayesinde yüksek rampa zıplamalarına kaya ve başka engellerin teması sayesinde motorun stop etme olasılığı azaltılmıştır. Ağırlık artırılması ile motorun daha seri ve daha dengeli çalışması sağlanmıştır.

7075 T6 İsviçre alüminyumu debriyaj pabuçları, küçük, hafif ve kavraması tam olacak şekilde yapılmıştır. Pabuçlar aşınmaya karşı daha dirençlidir ve ömrü uzatılmıştır.

Ektra sağlam volan somunu Hudy Yay Çeliğinden™ üretilmiştir.

Debriyaj yumuşak yaylarla donatılmıştır ancak opsiyonel olarak orta ve sert yay seçenekleri de mevcuttur.

Orta Diferensiyele Ulaşım.

Orta diferansiyele ulaşım sadece 4 vida sökerek süper kolay olmaktadır. Alt orta diferansiyel yuvaları opsiyonel farklı boyutlardaki spur dişlilerini tutacak şekildedir. Bunun yanı sıra kısaltılan ayaklar ağırlık merkezinin mümkün olduğunca alçak olmasını ve küçük orta diferansiyel dişlilerinin kullanılmasına yardımcı oldu. Orta diferansiyel yuvaları kendini kanıtlamış ve etkili fren sisteminin parçasıdır.

Amortisör Kuleleri.

Seçkin kuleler 7075 T6 İsviçre alüminyumdan üretilmiştir. Daha sert amortisör kuleleri geliştirilmiş amortisör pozisyonları ile yüksek tutunan zeminlerde daha iyi performans vermektedir.

Opsiyonel grafit kuleler daha fazla esneklik ve tutunma sağlamak için önerilmektedir. Düşük tutunmalı zeminler için uygundur.

Amortisör Pistonları.

Ultra-tutarlı pistonlarda 6-8-10 delikli piston seçenekleri mevcuttur.Büyük-hacimli pistonlar kendini kanıtlamış özel-formüllü Delrin® malzemeden daha seri hareket ve dayanıklılık dikkate alınarak üretilmiştir. Kendini kanıtlamış kalıp üretimi mükemmel piston yuvarlaklığı için sağlamakta ve süspansiyon tüplerine uyacak ve dört ayrı süspansiyonda aynı tepkiyi verebilmesi için üretilmiştir.

Fren Sistemi.

XRAY XB8'in kendini kanıtlamış yüksek performan fren sistemi ile donatılmıştır; güçlü, tutarlı güvenilirdir. Yavaşlama ve durma sorun olmadan gerçekleşmektedir. Ağırlık dağılımı ile birleşince, virajlarda, fren sistemi olağanüstü kontrol ve güven vermektedir

XRAY fren sisteminde en ufak detaya bile ilgilenilmiştir. Lazer kesim tutarlı düz çelik fren diskleri yalpasız freni, yüksek tutunan, lazer kesim fren balataları sayesinde sağlamaktadır. Fren diski küçük, ince ve çok hafiftir. Tutarlılığı ,elle tornalanmış, her zaman doğru yalpasız dönüş sunmaktadır. Fren emirleri frenlere tutarlı bir şekilde fren plakaları tarafından iletilmektedir. Daha uzun ömür ve verim alabilmek için hem fren diskleri hemde balataları ısı ile işlenmiştir

Yakıt Tankı.

Ekstra güçlü tank yüzen taş filtreye sahiptir, bu sayede aracın durumu ne olursa olsun yakıt akışı her zaman doğru şekilde olmaktadır. Yakıt yakalama sistemi kaza yapıp marshall yardımı alana kadar yakıtın motora kesintisiz girmesini sağlamaktadır.

İç plakalar eklenerek yakıtın her zaman emilecek yerlerde kalması sağlandı. Büyük zıplamalarda bile yakıt devamlı olarak motora sağlanmaya devam edecek ve daha güvenilir motor performansı sağlanacaktır.

Yakıt tank kapağı çok güçlü yayı ile her zaman kapalı kalmasını sağlamaktadır. Özellikle tasarlanmış lastik yalıtımı yakıt tankını korumaktadır. Ve yakıtın dışarı sızmasını engellemektedir.

Yakıt tankı çok özel kompozit karışımdan üretilmiştir. Bu sayede en yüksek güvenlik ve sağlamlık garantiye alınmıştır. Plastik sıçrama koruması, frenleri yakıt tankından sıçrayacak yakıt dan korumaktadır. Tank ekstra lastik parçalarla titreşimi emmekte ve ayrıca küçük kompozit tutcularla 5.5mm çapındaki silikon yakıt hortumlarını tutabilecektir. Tankların yapıştırılması özel geliştirilmiş robot sistem ile maksimum tutarlılıkta ve ön ısıtılmalı yapıştırma sistem ile yapılmaktadır.

Denge Çubukları.

Ön ve arka denge çubukları özel yay çeliği malzemeden üretilmiştir. Aracın hem ön hemde arkasındaki diferansiyel kutularına monte edilmekte ve bağlantıları ile rahatlıkla ayarlanabilmektedir.

Ön ve arka denge çubukları farklı çeşitlerdeki opsiyonel çubuklar hassas ayarlar için mevcuttur.

Silikon Yağ.

HUDY Seçkin Silikon Yağları, Avrupalı uzman silikon yağ üreticisine ürettirilmiştir. Her üretim grubu laboratuvarlarda test edilip kalibre edilmektedir ve mümkün olan en yüksek tutarlılıkta ve kalitede üretim grupları eleştirilmektedir. Sektörün cSt Standardı kullanılarak yeni üretim grubu yağların tanımlanması, ayarlanması kolaylaşmıştır

XRAY ve XRAY takım sürücülerinin ayar sayfalarını takip ettiğiniz zaman kullandığınız yağların fabrika yarış takımının kullandıkları ile aynıdır. Böylelikle ayarların aynı ve aracın kontrolünün aynı olacağından emin olabilirsiniz.

Grafit Gres.

XB8 paketinde seçkin HUDY Grafit Gres, İleri teknoloji yarı-sıvı yağlama üst seviye basınç katkı maddeleri ve eşit dağılmış grafitlerin taşıma kapasitesinin işbirliğinin ürünüdür. HUDY grafit gresin temel görevi dönen ve yük-teki dişlilerin yağlanmasıdır. Ancak aynı zamanda mükemmel yapışma özelliği sayesinde parça üzerinde kalır. HUDY Grafit Gres parça aşınmasını azaltır ve parçanın ömrünü uzatır.

Hava Filtresi.

Hava filtresi içine giren tozu azaltmak için hava filtresi montaj pozisyonu modifiye edildi ve geliştirildi

Seri ve verimli akan hava akışı için hava filtresi 2 parçadan oluşmaktadır. Hava filtresi yağı standart olarak gelmektedir. Universal lastik dirsek bir çok 1/8 buggy motoruna montaj imkanı vermektedir.

Arka Kanat.

Şık ve etkili arka kanat, gerekli yere basma gücünü ve stabilteyi araca vermek üzere tasarlandı. Özellikle geliştirilmiş güçlü karışımdan oluşturulan kanat bir çok zorlu ortamda ve kazalarda şeklini koruyacaktır.

Arka kanat tutucular özel kompozit malzemeden kazalara dayanacak şekilde üretilmiş ve birden fazla montaj imkanı verecek şekildedir.

Ayar Olasılıkları.

XB8 tamamı-ayarlanabilir ön ve arka süspansiyon geometrisine sahiptir. Kolay ve hızlı ayarlamalar için biz RC aletlerinde dünya lideri HUDY ayar ve aksesuarlarını kullanmanızı tavsiye ederiz

Şasi Dengesi.

Şasi tasarımı dengeli ağırlık dağılımına ve ağırlık transferine yoğunlaşmıştır. Şasi ortasında, HUDY Şasi Denge Aleti #107880 ile kolaylıkla denge sağlanabilir.

HUDY Ayar Kitabı.

XB8 dünyadaki Off-road araçları içinde en çok ayarlanabilir araçlardan biridir. Sıkı bir yarış fanatiği yada kulüp seviyesi bir yarışçı olun. XB8 aracınızı kendi yarış stilinize pist koşullarına ve farklı pist tipine göre ayarlaya bileceksiniz.
XB8'in ayar olasılıklarını daha iyi anlamak için efsane HUDY ayar kitabını inceleyiniz. 50 sayfadan fazla yüksek kaliteli resimler ile kolay okunabilir ve anlaşılırdır. Çaylak yada deneyimli yarışmacı olmanız fark etmeksizin, kolaylıkla ayar ip uçlarını öğrenebilir ve yeteneklerinizi geliştirebilir ve XB8’in performansını artırabilirsiniz. HUDY Setup kitabı www.hudy.net sitesi üzerinden indirilebilinir.

Kurulum Kitapcığı.

XRAY Kurulum Kitapçığı artık sektör standardıdır, basit ve en iyi kitapçık aracınızı alır almaz size sunulmaktadır.İster ilk kez kurun ister tecrübeli yarışçı olun, bütün talimatlar direkt ve kolay anlaşılırdır. Tamamı renkli ve büyük 3D örnekler size kurulumun en küçük detayına kadar yardımcı olacaktır.

VIP Müsteri Uygulamaları.

Sadece XRAY model araç sahibi bile olmak kendi başına bir tecrübedir. En seçkin lüks bir araca sahip olmak dışında siz artık XRAY sahipleri ailesinin kıymetli bir üyesisiniz. XRAY Fabrikasının direkt servis ve desteği her zaman yanınızdadır. XRAY her zaman en son yenilenen bilgi akışını İnternet üzerinden yarış raporları ve en son ürün geliştirmeleri sizle paylaşacaktır. Herhangi bir problem yada yorumunuzda direkt olarak XRAY destek ekibine yada herhangi XRAY fabrika yarışçısına XRAY forumu üzerinden sorabilirsiniz. Kendi ayarlarınızı foruma yükleyebilir, dünyanın en büyük ayar veri tabanından binlerce ayar setini indirebilirsiniz. XRAY takımına katılarak VIP uygulamasının sadece başlangıcındasın.

Go UP